Általános szerződési feltételek

A jelen ÁSZF útján kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, nem kerül iktatásra, a későbbiekben nem hozzáférhető. A szerződés nyelve magyar, magatartási kódexet nem alkalmazunk.

Tájékoztatunk, hogy tekintettel arra, hogy a videók kizárólag újrahasznosításhoz és a környezetvédelemhez kapcsolódó információkat tartalmaznak.

 1. A Szolgáltató

Réti Éva e.v.

cím: 2310 Szigetszentmiklós, Csáklya utca 12.

nyilvántartási szám: 53017811; vezetve a Belügyminisztérium által az Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásában.

adószám: 69323380-1-33

e-mail: hello@ujrahasznositoakademia.hu

telefon: +36/30-9841-456

honlap: www.ujrahasznositoakademia.hu

Felnőttképző nyilvántartási szám: B/2022/00837

A Szolgáltató nem tagja szakmai érdekképviseleti szervnek és a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódex nem áll rendelkezésre.

A képzés szervezője, a nyilvántartásba vett felnőttképző.

Szolgáltató: a képzés szervezője, a nyilvántartásba vett felnőttképző.

A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az a személy jogosult, aki előzetesen jelentkezett a Szolgáltató által meghirdetett képzésre, a jelentkezés elfogadását a Szolgáltató visszaigazolta, a képzési díjat megfizette Szolgáltató részére és jelen Általános Szerződési Feltételek rendelkezéseit elfogadta, valamint a felnőttképzési szerződést megkötötte.

 1. Az Általános Szerződési Feltételek tartalma:

Jelen Általános Szerződési Feltételek a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat igénybe vevő Résztvevő jogait és kötelezettségeit, a felnőttképzésre szerződő felek közötti megállapodás feltételeit tartalmazza.

Az Általános Szerződési Feltételekben foglalt szabályok érvényesek a Szolgáltató által szervezett képzésre való jelentkezés és azon való megjelenés a részvétel utáni feltételek vagy meg nem jelenés esetén a lemondásra. Ezen feltételek az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. §. (1) bekezdése szerinti általános szerződési feltételeknek minősülnek, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet rendelkezéseinek
megfelelő tájékoztatást, szabályozást tartalmaznak.

A jelen Általános Szerződési Feltételek bizonyos rendelkezései kizárólag a Fogyasztóként eljáró, felnőttképzésben Résztvevőkre vonatkoznak. 

A Résztvevő, ha a Szolgáltató szolgáltatásait igénybe kívánja venni, köteles elfogadni a jelen Általános Szerződési Feltételek rendelkezéseit, amit a Szolgáltató honlapján nyilatkozattal tehet meg vagy ha ezt nem tudja, akkor kérheti az elektronikus levélben (email) történő megküldést, amelynek az elfogadását elektronikus levélben történő visszaigazolással teheti meg. Ha nincsen a Résztvevőnek internetes hozzáférése, akkor a képzés megkezdése előtt kérheti a helyszínen történő papíralapú betekintést, amelyet egy személyesen megtett nyilatkozattal fogad el.

Az Általános Szerződési Feltételek rendelkezéseinek elfogadása esetén a jelen Általános Szerződési Feltételek szerint és a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (továbbiakban: Fktv.) és a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 11/2020. (II. 7.) Kormányrendelet (továbbiakban: Fktv.vhr.) alapján elkészített, a képzés megkezdésének napján hatályos, külön megkötésre kerülő felnőttképzési szerződés jön létre a Szolgáltató és a Résztvevő között.

Amennyiben a Szolgáltató a képzési díj átutalását, megfizetését megelőzően, szabályszerűen elküldi, illetőleg a Résztvevő részére rendelkezésre bocsátja a jelen Általános Szerződési Feltételek elnevezésű dokumentumot, de a Résztvevő az Általános Szerződési Feltételek elfogadásával kapcsolatban nem küld visszajelzést a Szolgáltató részére, azonban a képzési díj összegét átutalja a Szolgáltató bankszámlájára, úgy kell tekinteni, hogy a Résztvevő az Általános Szerződési Feltételek és a felnőttképzési szerződés rendelkezéseit elfogadta.

3. Tárhelyszolgáltató

A tárhelyszolgáltatást a Tárhelypark Websupport Magyarország Kft. biztosítja (székhely: 1132 Budapest, Viktor Hugo utca 18-22.).

 1. A termék jellemzői

A vásárlással a termék leírásában foglalt segédanyag(ok)hoz kapsz hozzáférést. A segédanyag(ok) célja az ismeretterjesztés, ezáltal a meglévő ismeretek bővítése és fejlesztése.

A terméket és a hozzátartozó ajándéko(ka)t (bónusz), egy erre a célra kialakított zárt oldalon fogod elérni, ahová saját felhasználónévvel és jelszóval léphetsz be.

A videók megnyitásához stabil internetre van szükséged. Az oldalak használata feltételezi a Megrendelő részéről az internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét, valamint a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását. Javasoljuk, hogy használj vírus és spyware védelmi szoftvereket, friss adatbázissal, és mindenkor telepítsd az operációs rendszer aktuális biztonsági frissítéseit. A Szolgáltató a fentiekből eredő károkért mindennemű felelősséget kizár.

Amennyiben további kérdésed merülne fel, úgy kérjük, azt írd meg nekünk az hello@ujrahasznositoakademia.hu e-mail címre.

 1. Megrendelés menete

5.1. A megrendelés elküldése

 • A havi videócsomag megrendelését a „Kérem a teljes videót”, vagy a „Megrendelés” vagy a „Kérem a bónuszokat és az online tudásanyagot” vagy a „Megvásárolom” feliratokra klikkelve kezdheted el. A vásárlás magánszemélyként, egyéni vállalkozóként és cég nevében is lehetséges.
 • A kívánt videót/videókat a videóra történő kattintással tudod kiválasztani, majd ezt követően a mennyiség megadása után a „Kosárba teszem” feliratra történő kattintással teheted a kosaradba.
 • A kosár gombra kattintva a kosár tartalma bármikor megtekinthető, módosítható és törölhető az „x” szimbólumra kattintva. Amennyiben rendelkezel kuponkóddal az szintén itt adható meg és váltható be a kuponkód megadását követően a „Kupon beváltása” feliratra kattintva.
 • A Kosár a „Vásárlás folytatása” feliratra kattintva hagyható el, hogy tovább nézelődj az üzletben.
 • A „Tovább a pénztárhoz” feliratra kattintva véglegesítheted megrendelésedet a számlázási adatok megadásával, és a nyilatkozatok kipipálásával.
 • A megrendelés feltétele a regisztráció, mellyel automatikus fiók jön létre a számodra, ahonnan eléred a videót/videókat. Már meglévő regisztráció esetén az adatokat nem szükséges ismételten megadni, de van lehetőség az eseti, vagy végleges módosításukra.
 • A Megrendelő ezen az oldalon választhat a következő fizetési módok közül: közvetlen banki átutalás vagy bankkártyás fizetés Barionnal
 • Átutalás esetén a megrendelés ellenértékét - a visszaigazolásban is feltüntetett módon - a 7.1. pontban található bankszámlára szükséges átutalni.
 • Bankkártyás fizetés esetén, a megrendelő űrlap elküldését követően átirányítunk a Barion oldalára. A bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg, így a bankkártya adatok hozzánk nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. (székhely: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. ép. 5. em. 5.) a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.
 • Az adatok módosítására a megrendelés elküldéséig lehetőség van, valamint a „További információk” pontban egyéb a megrendeléssel kapcsolatos információkat adhatsz meg, amennyiben szükséges.
 • A megrendelés elküldése előtt kérjük, hogy tekintsd át a jelen ÁSZF rendelkezéseit, valamint az Adatkezelési Tájékoztatót, mivel a megrendelés elküldésével és a jelölőnégyzetek kipipálásával kijelented, hogy a jelen ÁSZF-et elfogadod és az Adatkezelés Tájékoztatót elolvastad.
 • A megrendelést a „Megrendelés elküldése és fizetés” feliratra kattintva fejezheted be és küldheted el.
 • A megrendelés határozotlan idejű, a megrendeléssel korlátlan ideig lehet elérni a megrendelt videót/videókat. A videó letöltésére nincs lehetőség.

5.2. A visszaigazolás

A megrendelés elküldését követően visszaigazoló e-mailben jelezzük a megrendelés elfogadását, ezzel létrejön az online szerződés. Az e-mailben szerepelnek a megrendelés adatai és a hozzáféréshez szükséges adatok. Amennyiben ezen visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 (negyvennyolc) órán belül a Megrendelő részére nem érkezik meg, akkor a Megrendelő szerződéses (fizetési) kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik és a vásárlás nem jön létre. A Szolgáltató nem felel a visszaigazolás elmaradásáért, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert Megrendelő rossz e-mail címet adott meg, vagy az e-mail címéhez tartozó tárhely megtelt, így nem tud üzenetet fogadni.

Átutalás esetén a banki utaláshoz szükséges adatokat a megrendelésedet visszaigazoló emailben küldjük. Ezután vagy ezzel egyidőben a Számlázz.hu számlázó programtól is kapsz egy emailt, amelyből a „díjbekérő letöltése” gombra kattintva letöltheted a dokumentumot. A díjbekérőn szereplő összeget kell elutalnod részünkre az e-mailben szereplő adatok alapján. Ha beérkezett az összeg a bankszámlánkra, elkészítjük részedre a számlát és a megrendeléskor megadott email címedre továbbítjuk neked.

Sikeres bankkártyás fizetés esetén e-mailben küldjük meg az elektronikus számládat a Számlázz.hu számlázó programon keresztül, amelyből a „számla letöltése” gombra kattintva letöltheted a dokumentumot. A sikeres tranzakcióról a Barion is küld e-mailt.

Kérjük, az elküldés előtt ellenőrizd, hogy rendelésed megfelelő-e. Ha elírás történt, vagy nem érkezett meg a visszaigazoló e-mail, kérjük azt haladéktalanul jelezd felénk a hello@ujrahasznositoakademia.hu e-mail címen!

A Szolgáltatót a Megrendelő által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető problémáért vagy hibáért semminemű felelősség nem terheli.

5.3. A termék elérése

Átutalás esetén az összeg beérkezését (feldolgozását) követően adjuk meg a hozzáférést az online tudásanyaghoz, amely akár 24 (Huszonnégy) órát is igénybe vehet.

Bankkártyás fizetés esetén, a sikeres tranzakciót követően azonnal küldjük email-ben a hozzáféréshez szükséges adatokat.

5.4. Az elérés megszűnése

A megrendelés határozatlan idejű, a megrendeléssel korlátlan ideig éred el a megrendelt videót. A videó letöltésére nincs lehetőség.

6.Adatbeviteli hibák kijavítása és az adatok módosítása

Az adatbeviteli hibák javítására a megrendelés elküldése előtt bármikor lehetőség van. Amennyiben a megrendelés elküldését követően szeretnél bármin változtatni, úgy azt kérjük, haladéktalanul jelezd felénk az hello@ujrahasznositoakademia.hu e-mail címen.

A bankkártyaszám módosítására kizárólag sikertelen terhelés esetén van lehetőség, a rendszer által ekkor kiküldött e-mailben lévő linkre kattintva, mely a Barion oldalára vezet, ahol beállíthatod az új bankkártya adatokat.

A profil adatok javítása, vagy a jelszó módosítása a „Vásárlói Fiók” menüpont alatt az adatok módosítását követően a „Módosítások mentése” feliratra kattintva tehető meg.

7.A vételár

A vételár a termék leírásában található árként feltüntetett összeg, amin túlmenően adó nem kerül felszámításra, az valamennyi költséget tartalmaz, így az a végső vételár.

Az ár változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. Az ármódosítás a módosítás időpontjában már megrendelt termékre nem vonatkozik.

8.Fizetési feltételek és teljesítés

8.1. A fizetés

 • Bankkártyás fizetés: Fizetés esetén átirányítunk a Barion oldalára. A bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg, így a bankkártya adatok hozzánk nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. (székhely: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. ép. 5. em. 5.) a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. Továbbított adatok köre: IP cím, név, telefonszám, email cím, számlázási adatok, megrendelés összege.
 • Átutalás: A videó/videók elérésének ellenértéke átutalással is rendezhető az alábbi bankszámlaszámra történő utalással.
 • Számlavezető Bank: OTP Bank.
 • Számlatulajdonos: Réti Éva
 • Számlaszám: 11742252-25546516
 • SWIFT: OTPVHUHB

Banki átutalásnál minden esetben kérjük a díjbekérő sorszámát feltüntetni a megjegyzés rovatban.

A banki utaláshoz szükséges adatokat a megrendelésedet visszaigazoló emailben is megküldjük.

8.2. A teljesítés

A videó(ka)t egy, a nevedre automatikusan létrehozott felhasználói fiókkal (e-mail cím és jelszó) éred el korlátlan ideig a weboldalon bejelentkezve.

9.Kellékszavatosság

A Szolgáltató hibás teljesítése esetén, (tehát pl.: a videóval előforduló bármilyen, az ígérteknek nem megfelelő olyan probléma esetén, ami a Szolgáltató hibája, például, ha a videó nem megfelelően jelenik meg, vagy nem érhető el) a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthetsz a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Ennek megfelelően- választásod szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhetsz:

Kérhetsz kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az általad választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igény teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérted, illetve nem kérhetted, úgy igényelheted az ár arányos leszállítását - végső esetben – kérheted a vételár visszatérítését.

Választott kellékszavatossági jogodról egy másikra is áttérhetsz, az áttérés költségét azonban Te viseled, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

Az igényérvényesítéshez fontos, hogy a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított 2 (kettő) hónapon belül közöld. Ugyanakkor a szerződés teljesítésétől számított 1 (egy) éves elévülési határidőn túl a kellékszavatossági jogaidat már nem érvényesítheted.

Az ilyen igényed kérlek írásban, vagy elektronikusan jelezd az 1. pontban megjelölt elérhetőségek egyikén.

10.Panaszügyintézés

A panaszodat, kérdésedet, esetleges kérésedet igyekszünk a bejelentést követően azonnal orvosolni, kérjük, fordulj hozzánk bizalommal e-mailben vagy levélben az 1. pontban megjelölt elérhetőségeken.

10.1. Szóbeli panasz

A szóbeli panaszt azonnal megvizsgáljuk, és szükség szerint orvosoljuk. Ha a panasz kezelésével nem értesz egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontodról jegyzőkönyvet veszünk fel, melynek egy másolatát a részedre is átadjuk.

10.2. Írásbeli panasz (e-mail, levél)

Az írásbeli panaszt a beérkezését követően 30 (harminc) napon belül írásban megválaszoljuk.

11.Szerzői jogvédelem

A honlapokon található valamennyi tartalom (pl.: videó, könyv, cikk, termékismertető, tájékoztató, jelen ÁSZF, ábra, kép, más információ, illetve adat) szerzői jogvédelem alatt áll. Annak jogosulatlan felhasználása (pl.: másolása, terjesztése) büntetőeljárás megindítását és teljes körű kártérítési eljárást von maga után.

Bizonyos fent hivatkozott anyagok felhasználására a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén van lehetőség. Kérjük, ilyen igény esetén vedd fel velünk a kapcsolatot az 1. pontban megjelölt elérhetőségeken.

Az említett anyagok bármilyen formában történő rögzítése, másolása, sokszorosítása, megjelenítése, továbbadása és terjesztése a Szolgáltató írásos engedélye nélkül szigorúan tilos. Ennek értelmében Kifejezetten tilos továbbá a digitális tartalmak nyomtatott vagy elektronikus újra felhasználása és/vagy értékesítése. Az ilyen írásos felhasználási engedély nélküli felhasználás esetén Szolgáltatót kötbér illeti meg. A kötbér összege képenként bruttó 80.000 Ft, illetve szavanként bruttó 30.000 Ft, - videók esetén percenként 80.000, -Ft. A szerzői jogi jogsértés esetén Szolgáltató közjegyzői ténytanúsítást alkalmaz, melynek összegét szintén a jogsértő felhasználóra hárítja.

12.Adatvédelem

A Szolgáltató a személyes adatok kezelésekor a honlapon elhelyezett Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint jár el.

13.Egyéb rendelkezések

A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

 1. Vonatkozó jogszabályok:
  A felek között létrejött szerződésre különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:
  - 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről;
  - 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről;
  - 45/2014 (II.26) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések
  részletes szabályairól;
  - 2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ-
  szabadságról (Info. tv.);
  - Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a
  természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő
  védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet
  hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);
  - 2012. évi CXLVII. törvény a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati
  adóról.

Jelen Általános Szerződési Feltételek 2022. augusztus 20. napján lépnek hatályba, az ezt
követően létrejött szerződések tekintetében alkalmazandók.2

Utoljára frissítve: 2022. július