A levendula zsákocska készítése nemcsak kreatív és szórakoztató tevékenység, hanem számos előnnyel is jár:

Az újrahasznosítás és a levendula előnyei

🌿 Stressz és Szorongás Enyhítése: A levendula nyugtató hatása segít csökkenteni a stresszt és a szorongást. Az illat belélegzése vagy az olaj bőrre történő felvitele segíthet ellazulni egy hosszú nap után.

💦 Alvásminőség Javítása: Ha nehezen alszol el, a levendula segíthet! Egy kis levendulaolaj a párnádra csepegtetve vagy levendula zsákocskát a párna alá helyezve elősegítheti a nyugodt, pihentető alvást.

🌸 Bőrnyugtató Tulajdonságok: A levendulaolaj gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, ami hasznos lehet kisebb égések, vágások és rovarcsípések kezelésében.

♻ Fejfájás Enyhítése: A levendulaolaj masszírozása a halántékokon vagy a nyak hátsó részén enyhítheti a fejfájást és a migrént.

a levendula zsákocska praktikus felhasználása

♻ Ruhásszekrényben: Tegyél egy zsákocskát a szekrénybe vagy a fiókokba. Nemcsak kellemes illatot ad a ruháidnak, de távol tartja a molyokat is.

🔷 Párna Alatt: Helyezz egy kis levendula zsákocskát a párna alá vagy a párnahuzatba, hogy segítsen ellazulni és jobban aludni.

♻ Relaxációs Fürdő: Tedd a zsákocskát a fürdővízbe, hogy egy nyugtató, illatos fürdőt élvezhess.

🔷 Autóban: Helyezd az autóban, hogy kellemes illatot biztosítson és segítsen ellazulni még a forgalomban is.

Levendula zsákocska készítése

Az újrahasznosított anyagokból készült levendula zsákocskák elkészítése egyszerű és környezettudatos megoldás. Kövesd a lépéseket a videómban, ahol részletesen bemutatom a folyamatot.

 

Lépésről lépésre útmutató

Anyagok Előkészítése 💦 A levendulát szárítsd meg, és morzsold le a virágait. Tedd papírdobozba és rakd száraz helyre, mert így tovább megőrzi az illatát. Keress, az otthonodba, olyan anyagokat, melyek vékonyak, hogy át tudjon jönni a levendula illat, de ne legyen lyukacsod, mert akkor kihullik a zsákocskákból a levendula virág. 💦 Készíts sablont, egy 17*14 cm-es téglalapot, és hajtsd félbe a hosszabbik éle mentén. 💦 Szabj ki két téglalapot a kiválasztott anyagokból.

Varrás 💦 varrd össze a videóban mutatott módon és díszítsd kedvedre.

Töltés 💦 töltsd meg a zsákot szárított levendulával.

Befejezés 💦 a már megtöltött zsákocskák száját kösd be egy szalaggal vagy zsinórral.

Légy kreatív és környezettudatos!

Készítsd el saját levendula zsákocskáidat még ma, és élvezd a levendula jótékony hatásait környezetbarát módon. Csak egy kis textilmaradék és némi szárított levendula kell hozzá, hogy egyedi, illatos zsákocskákat készíthess, amelyek tökéletesek ajándéknak is!

A levendulát a Gárdonyi Levendulásból szedtem, ajánlom szeretettel! Egy háromgyerekes család minden tagja szeretettel ápolja ezeket a levendula töveket, imádom őket.

(Természetesen csak annak ajánlom, aki nem allergiás a levendulára)

Légy kreatív és környezettudatos, készítsd el saját levendula zsákocskádat még ma!

Ha szeretnél többet is tanulni, akkor várlak az Újrahasznosító Akadémián. Folyamatosan bővülő oktató videók közül tudsz válogatni a lenti gombra kattintva.

Hírlevél feliratkozás

A Réthy Újrahasznosító Akadémia hírlevél olvasójaként az elsők között értesülhetsz különleges eseményeinkről, akcióinkról, érdekes információkról.
Leveleimre itt tudsz feliratkozni, egyszerűen a neved és az e-mail címed megadásával. A feliratkozást követően azonnal megérkezik a postafiókodba az a levél, melyben megtalálod azt a videót, melynek segítségével könnyedén elkészítheted te is ezt az ajándékot. 

Réti Éva

a Réthy Újrahasznosító Akadémia alapítója