A táska emberemlékezet óta az egyik leghasznosabb és legnépszerűbb kiegészítő egyike. Népszerűségében talán az ékszerek versenyeznek, de az biztos, hogy hasznosabbat kevésbé talál az ember. Az elképzelés és ezzel a lehetőségek száma határtalan. Lehet elegáns, lezser, hivalkodó, visszafogott, nagy, kicsi, óriási vagy apró, egy biztos, a táskák mindig velünk lesznek. Az új év új lehetőségeket ad, de fontos az is, hogy mit hozunk át 2023-ból…és ezeket a legjobb táskában tegyük. Vegyük is sorra, hogy a női táska trendek területén mire számíthatunk 2024-ben.

Baguette/bagett

A bagett egy vállon hordható kis vagy közepes méretű táska, ami általában bőrből vagy mű-/ökobőrből készül. Vízszintesen megnyúlt téglalap vagy trapéz alakú, amelyben, mint neve is sejteti, belefér egy átlagos baguette. A 90-es évek divatja már tavaly is meghatározó volt, így ez az időutazó fazon másodvirágzását élheti 2024-ben.

2024-ben a női táskák trendje nem létezhet baguette variációk nélkül, ezért érdemes egy-egy örökzöld darabot neked is beszerezned vagy elkészítened. De akár a szekrény mélyére is bekukkanthatsz, hátha rábukkansz egy rég elfeledett darabra.

Stílusos, „nagy kapacitású” tote

A tote, vagy tote bag már pár éve tombol a divat világában. A pénzügyi igazgatók és egyetemi hallgatók is hordják ezeket a hasznos táskákat. Lezser, sok minden belefér és mégis minden stílushoz igazítható. Könyvek, egy laptop (vagy több), víz és akár több napi hidegélelem, mind ezt divatosan, stílusosan.

The Bucket

Ez a stílus egészen 1932-ben kezdődött, amikor a pezsgőtartó formát megálmodta Mr. Vuitton. Az egyedi kinézete azóta az egész világot meghódította. Egy nomád, közben mégis különlegesen elegáns tervezés, amely megjelenik ma már a Gucci, Stella McCartney vagy Micheal Kors márkák kifutóin is. A női táska trendek ezek nélkül a modellek nélkül elképzelhetetlenek.

Nem várt formák

Talán 2024 egyik legizgalmasabb trendje lehet egy olyan trend, amit nem is láthatunk előre. A szokásos téglalap, rombusz, körformák mellett a jelen kor divattervezői már bármilyen formában képesek alkotni. Ha minden féle formájú táskád van már, van egy jó hírünk…lesz még több féle, amit beszerezhetsz.

Élénk kék

Sok tavaszi/nyári 2024-es kollekció színpalettáját a tiszta fehér színek uralják, az kiegészítők területén egy másik árnyalat ragadja meg a szemfülesek figyelmét: élénk kék. Isabel Marant, Versace, Giorgio Armani és Ferragamo kézitáskákat mutattak be a kék minden árnyalatában, de egyetlen élénk kék színű táska kiemelkedett a Valentino szinte teljesen fehér kifutóján. A női táska trendek közül a kék nem hiányozhat.

Csíkos

Legyen az matrócos vagy inkább akadémiai, a csíkok erősen visszatértek a 2024-es szezonra. Lehet az klasszikusan csinos hangulatot vagy inkább a földközi-tengeri vakáció stílusát megidéző, és minden egyes lehetőség ezek között. Figyeljenek az egyszínű táskák, idén a csíkosok hasítanak.

Charm táskák

Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendtek a különféle charmokkal díszített karkötők, nyakláncok, ezért a női táska trendek palettájából sem hiányozhatnak. Mindenki a saját képére formálhatta ékszereit, ezzel megkülönböztetve magát a többiektől. Idén a trend a táskák piacára is elér, láthatjuk például a Tiffany egyik kollekcióján, ezzel még egyedibbé varázsolva öltözködésünket.

Öv, mint díszítő elem

Az övek mindenütt ott voltak a tavasz/nyár 2024-es kifutókon, a choker nyakláncoktól egészen a low-waist farmer trendig. Miért ne lennének a táskákon is? Lezser-vállalati trend, ami egyszerre elegáns, de mégsem veszi magát teljesen komolyan. A legjobb példa talán az Osoi és Marge Sherwood márkák darabjai, melyek biztosan tarolnak az idei évben.

Vajon tudunk hasonló táskákat készíteni, otthon lévő anyagokból? Szerintem igen! Még akkor is, ha a 2024-es női táska trendek egyikét szeretnénk megvalósítani. Hogyan? Kattints ide, és mutatom!

Hírlevél feliratkozás

A Réthy Újrahasznosító Akadémia hírlevél olvasójaként az elsők között értesülhetsz különleges eseményeinkről, akcióinkról, érdekes információkról.
Leveleimre itt tudsz feliratkozni, egyszerűen a neved és az e-mail címed megadásával. A feliratkozást követően azonnal megérkezik a postafiókodba az a levél, melyben megtalálod azt a videót, melynek segítségével könnyedén elkészítheted te is ezt az ajándékot. 

Réti Éva

a Réthy Újrahasznosító Akadémia alapítója